Siirry pääsisältöön

WebXR testailua

·171 sanaa·1 minuutti·
Ville Autio
Kirjoittaja
Ville Autio
Pelidevausta, brassi jiujitsua, motocrossia, elämää. Ei siinä järjestyksessä. Kaikki mielipiteet ovat omiani.

Teen töissä WebAR sovellusta ja tuli vastaan ongelma ettei käytetyn paketin avulla tuntunut onnistuvan AR näkymän kiertäminen puhelimen kameran avulla.

Tunnin testailun jälkeen sain sen lopulta toimimaan. Rakensin Unityssä testiscenen jossa oli WeXRCameraSet. Tähän prefabiin oli lisätty aktiivinen SceneHitTest gameobjekti.

image

Projektin WebXR asetuksista muutin AR Settingsien kohdalta AR Required Reference Spacen Localiksi. Tämä oli ainoa valinta jolla sain AR näkymän jäämään paikalleen.

image

Käänsin AR sovelluksen ja deployasin sen Glitch alustalle. Tämä onnistui siten että tein Githubiin uuden repon(1) johon laitoin Unityn tekemän buildin. Sitten Glitch-palvelussa loin uuden sovelluksen(?) johon importtasin Githubin repon(1).

AR näkymässä näkyviin pitäisi tulla helper objekti jolla AR sisällön sijainnin voi kiinnittää. Tämän jälkeen AR sisältöä voi kierrellä miten haluaa. AR näkymään palaaminen ei välttämättä toimi mutta sivun uudelleen lataaminen auttaa.

Päivitys
#

Tein uudestaan koko Unity projektin basic rendererillä ja fps oli huomattavasti parempi. Sitten lisäsin URP:n samaan projektiin ja vaihdoin siihen. Vähän materiaalien päivityksiä ja edelleen fps oli huomattavasti parempi kuin alkuperäisessä Unityn URP projekti pohjassa.

Lähde repo: täällä

Build repo: täällä

Lopputulos on täällä: WebAR

webartesti